[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lilian Carp: În această campanie am fost singurii care am venit cu un program cu soluții pentru Chișinău
2 Noiembrie

Președintele PAS, Igor Grosu, alături de candidatul PAS la primăria Chișinău, Lilian Carp, membri și susținători PAS, a susținut un briefing de totalizare a campaniei pentru alegerile locale generale și a îndemnat cetățenii să iasă la vot. Fiecare vot acordat unui primar și echipei de consilieri PAS înseamnă realizarea proiectului comun – aderarea la Uniunea Europeană.

„Timp de o lună, am mers în satele și orașele noastre pentru a ne susține primarii și consilierii, iar cel mai important – am vorbit și i-am ascultat pe cetățeni. Peste tot, oamenii ne-au spus că au nevoie de condiții bune de trai, de acces la apă și canalizare, iluminat stradal eficient, grădinițe și școli renovate, de servicii moderne de colectare a deșeurilor, de siguranță pe străzi.

În unele sate și orașe, am văzut că lucrurile se mișcă deja prin programele „Satul European” și „Satul European Expres”. Am văzut proiecte realizate despre care localnicii spuneau că nu mai aveau nici o speranță că se vor produce, că erau așteptate de zeci de ani, și aici nu vorbim de lux sau mofturi, dar proiecte firești cum ar fi un drum sau un apeduct. Dar pentru ca aceste programe să continue avem nevoie de primari cu adevărat europeni, care să atragă astfel de proiecte pentru toate localitățile din țară. Este foarte important să avem cât mai mulţi oameni onești la conducerea primăriilor și consiliilor locale”, a declarat Igor Grosu.

În Chișinău, lupta electorală se dă între normalitate și corupție, între forțele democratice, cu adevărat proeuropene și politicieni care-și schimbă valorile în funcție de circumstanțe: „Este o luptă între noi, cei care credem în valorile europene, democrație, stat de drept, integritate și confort – și ei, cei care își schimbă părerile așa cum le este convenabil, ba sunt împotriva integrării europene – și pe urmă brusc devin pro-europeni, ba sunt apolitici – și pe urmă brusc își construiesc din primărie, partid”, a declarat candidatul PAS pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, Lilian Carp.

„Să fie clar: Ceban, pe lângă faptul că și-a făcut partid-primărie, ne lasă și o primărie în datorie. De ce s-a întâmplat acest lucru – pentru că sunt incompetenți și pentru că nimeni nu s-a avântat în proiecte majore cu un primar în care nici un partener extern nu are încredere.

În această campanie am fost singurii care am venit cu un program cu soluții pentru problemele majore pe care le are municipiul Chișinău – curțile de bloc distruse, ambuteiajele kilometrice, infrastructură depășită, dezvoltare haotică și construcții ilegale, economie locală pe genunchi și un sistem de educație care a fost luat ostatic de către partidul-primărie. Acestea sunt problemele pe care le-am discutat cu oamenii, acestea sunt problemele pe care oamenii așteaptă să le soluționăm – și așa vom face!”, a mai spus Lilian Carp.

Igor Grosu: „Votul din 5 noiembrie este o etapă importantă în a demonstra tuturor că suntem europeni. Haideți să arătăm lumii întregi că satele și orașele noastre vor să fie europene, să votăm Echipa PAS – Echipa Europa în toate buletinele de vot. Haideți să transformăm împreună Moldova, pornind din fiecare sat și oraș al țării noastre!”

Inapoi la arhiva noutaților