[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderul unor traficanți de droguri a fost reținut cu stupefiante de 200.000 de lei
17 Martie
Sub conducerea procurorilor PCCOCS, ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției, l-au reținut pe liderul grupului criminal organizat, a cărui activitate de trafic de droguri a fost deconspirată în februarie curent.  

În cadrul documentării, inclusiv prin contribuția agentului sub acoperire, ofițerii au stabilit că drogurile erau puse în vânzare în întreaga republică. O bună parte din acestea erau distribuite taximetriștilor, dintre care unii își injectau heroină chiar înainte să urce la volan. Suma totală a drogurilor depistate în februarie și acum se ridică la 200.000 de lei.

Bărbatul reținut acum are vârsta de 37 de ani și este domiciliat în Chișinău, iar anterior și-a ispășit pedeapsa cu închisoarea pentru 14 ani, pentru infracțiuni similare. În cadrul reținerii acestuia, oamenii legii au efectuat percheziții, unde au fost ridicate următoarele obiecte cu valoare probantă: un vas de sticlă în care se afla masă vegetală de culoare verde cafenie cu miros specific (marijuana de calitate superioară), zeci de  pastile „Subutex,” o seringă cu lichid de culoare cafenie (heroină), telefoane mobile, cântar electric, obiecte destinate preparării și consumului de droguri,  precum și alte bunuri  de preț.

Ulterior reținerii, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul a fost plasat în arest preventiv, pentru 30 de zile. În ceea ce-i privește pe cei doi învinuiți reținuți în februarie, arestul acestora a fost prelungit, iar pe parcursul investigațiilor beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Inapoi la arhiva noutaților