[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderul PLDM: Andrei Năstate este Primar General, iar poporul e suveranul acestei țări
22 Iunie

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Viorel Cibotaru, susține că, „prin două decizii răsunător de sfidătoare ale justiției moldovenești, care anulează voința poporului, s-a creat o nouă situație: uzurparea puterii de stat s-a transformat definitiv în dictatura unei singure persoane. E un fapt împlinit, constatat și recunoscut de toți actorii importanți”, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Viorel Ciubotaru scrie că, din păcate, toate instituțiile statului Republica Moldova sunt atrase în această crimă.

„Președintele pro-rus toarnă gaz pe foc. Guvernul de urgență umple toate canalele mass media controlate cu subiecte ”ce grijulie de oameni și hărnicuță e guvernarea pd-istă”. Parlamentul giftuit cu transfugi corupți este totalmente inapt și aiurit, cu excepția a câtorva deputați de opoziție curajoși (în primul rând, colegii mei din PLDM, dar, spre fericire, mai sunt câțiva și în alte fracțiuni de opoziție). Justiția e în buzunarul lui Plahotniuc, nu prea ai ce discuta aici, tot sistemul de apărare și securitate al statului gata să apere și protejeze o singură persoană – cea a dictatorului prăbușit totalmente ”într-un veac al singurătății…”. Pe de altă parte, avem oameni revoltați, poporul care se deșteaptă și lideri politici care să canalizeze situația în una de izbândă. Pentru aceasta trebuie să fim uniți, curajoși și hotărâți!”, a precizat liberal-democratul.

Potrivit lui, este evident faptul că oamenii vor cere și își doresc de acum înainte revendicări noi și neîntârziate. „Față de instituții: Orice instituție juridică superioară (CC, CSJ, CSM) orice judecător în limita legii și responsabilităților ia atitudini față de dezmățul criminal. Orie procuror, orice anchetator, polițist, securist etc. intentează dosare penale pe faptele comunicate de oameni, presă și cerute de mulțimile de protestatari care doar vor crește la număr. Să nu încercați măcar prin gând să luptați cu poporul sau să admiteți violență, provocări, insurgențe!  Guvernul și Parlamentul trebuie să se pregătească de demisie. Nu mai au nicio scuză guvernanții dacă nu o vor face astăzi. Un al doilea 7 aprilie nu va fi și după ce se va schimba guvernarea nu va fi niciun fel de impunitate, VOI nu o să aveți nicio șansă să vă reproduceți din nou! Astăzi sunteți pătați de rușine, mâine veți răspunde penal. Până la declararea impeachmentului și Dodon ar trebui fie să stea cuminte și ne dergatisea, fie să-și dea demisia. Soarta lui e pecetluită și deloc de invidiat. Ce nu s-ar întâmpla de azi înainte, el va răspunde pentru tot și pedeapsa va fi una grea. Andrei Năstate este Primar General, iar poporul e suveranul acestei țări. Iar noi vom lupta până la capăt pentru Om, Libertate, Democrație!”, a conchis Ciubotaru.

Andriana Cheptine

 

Inapoi la arhiva noutaților