[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderul Platformei DA: „Astăzi în Republica Moldova sunt uzuale persecuțiile politice”
15 Februarie

Andrei Năstase, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), a avut o întâlnire cu Ambasadorul Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Peter Michalko, transmite CURENTUL.

În cadrul discuției au fost abordate problemele economice și sociale cu care se confruntă societatea noastră.

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr a reiterat poziția formațiunii cu privire la necesitatea implementării reformelor economice, consolidarea instituțiilor și edificarea statului de drept, o prioritate aparte constituind-o combaterea corupției si reformarea justiției.

„Astăzi în Republica Moldova sunt uzuale persecuțiile politice. Dosarele penale deschise la comandă, perchezițiile inopinate amenință orice om care se afiliază Platformei DA, orice spirit activ care ne susține”, a spus liderul formațiunii.

Liderul Platformei DA l-a informat pe Ambasadorul Mihalko și în legătură cu persecuțiile politice la care sunt supuși participanții la protestele de stradă, hărțuiți de actuala putere și ținuți abuziv în instanțe.

Andrei Năstase s-a referit pe larg și la situația presei independente din Republica Moldova, distrusă continuu prin pârghiile economice, administrative și coercitive deținute de guvernare.

Unul dintre subiectele abordate a fost și riscul enorm pe care-l comportă schimbarea sistemului de vot. „Mixtul, adoptat în pofida tuturor avertizărilor din partea partenerilor de dezvoltare, a opoziției emergente și a societății civile din Republica Moldova, este unul dintre cele mai grave rateuri ale țării noastre și constituie un regretabil derapaj antidemocratic, comis cu bună știință”, a menționat Andrei Năstase.

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a menționat că este interesat să discute cu reprezentanții mai multor forțe politice din Republica Moldova pentru a avea o imagine obiectivă a proceselor politico-sociale de aici și a dat asigurări că poziția UE în ce privește realizarea tuturor obiectivelor propuse exclusiv în interesul cetățenilor rămâne fermă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților