[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liberalii se pregătesc serios să răspundă celor care atacă limba română. Ce au în plan?
25 Ianuarie

Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal (PL), în mod evident, și-a ales drept obiectiv fundamental în lista de priorități pentru sesiunea de primăvară, promovarea și înfăptuirea Unirii. La rândul lor, democrații au replicat tăios intenţiile unioniştilor, informează CURENTUL.

Cuprinși de anul Centenarului Marii Uniri, liberalii vor veni întâi de toate cu proiecte de legi privind „apărarea limbii române și a valorilor culturale românești în Republica Moldova”.

Deputatul liberal, Ion Apostol, a menționat că PL va depune efort pentru promovarea proiectelor unioniste.

„Partidul Liberal este un partid unionist. De aceea, vom depune efort major pentru realizarea Unirii. Noi vrem să beneficiem de avantajele scutului NATO, de pensii și de salarii de cinci ori mai mari. Am înaintat deja un proiect de Hotărâre, ca anul 2018 să fie consacrat Marii Uniri pe teritoriul Republicii Moldovei, dar, cu regret nu a fost susținut de Partidul Democrat”, a spus

Sergiu Sârbu, deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat, a comentat dur pornirile colegilor din opoziţie.

„Cei din opoziţie nu au mai mult nici o responsabilitate, decât să se axeze pe activităţi de acest gen. Noi mergem pe agenda noastră şi nu avem de gând să comentăm sau să întreprindem acţiuni pe agenda altor partide”, a spus Sergiu Sârbu.

Amintim că, în primăvara anului trecut Partidul Liberal a părăsit Coaliţia de guvernare şi a trecut în opoziţie.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților