[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liberal-democrații solicită declararea stării de urgență pe întreg teritoriul țării
11 Iunie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) cere Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, să solicite Parlamentului declararea stării de urgență pe întreg teritoriul țării, informează CURENTUL.

„În legătură cu tentativele Partidului Democrat de a institui o dualitate confuză în activitatea instituțiilor centrale ale statului, provocând pericole iminente și reale pentru ordinea constituţională, în scopul apărării statului de drept, menţinerii și restabilirii stării de legalitate, Partidul Liberal Democrat din Moldova cere Președintelui Republicii Moldova să solicite Parlamentului declararea stării de urgență pe întreg teritoriul țării în conformitate cu art. 66 lit. m) din Constituție”, comunică PLDM.

Prin urmare, partidul vorbește despre ce ar sta la baza acestor acțiuni. „Scopul acestei acțiuni constă în realizarea urgentă a unui ansamblu de măsuri cu caracter politic, economic, social şi de menţinere a ordinii publice întru evitarea escaladării conflictului politic și constituțional cu instituirea unui regim special de intrare și ieșire din țară, inclusiv asupra fluxurilor de mijloace financiare”, declară PLDM.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților