[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liberal-democrat: „Puterea locală astăzi nu este apărată, din contra – slăbită”
1 Februarie

Deputatul liberal-democrat, Iurie Țap, face apel către colectivitățile locale, primari, consilieri locali și raionali să conștientizeze importanța pe care o au pentru societate și să se opună dictaturii guvernării, transmite CURENTUL.

Iurie Țap consideră că demolarea autonomiei și democrației locale este un pericol pentru viitorul democratic al țării și, în acest sens, el s-a adresat către autoritățile locale să manifeste caracter și demnitate.

„Acum 20 de ani a intrat în vigoare Carta Europeană de exercitare a puterii autonomiei locale. Aici se proclamă că anume autoritățile locale sunt fundamentul principal al unui regim democratic.

Astăzi vedem că situația locală din țară este una tristă, cu sate subdezvoltate, fără locuri de muncă și neatractive pentru proprii locuitori. R. Moldova este împărțită în 898 de Primării. 94% din acestea nu au capacitate să asigure prestarea serviciilor de care sunt responsabile. Un Primar și Consiliul local nu poate să-și îndeplinească atribuțiile cu 4-6 angajați în Primărie. Constatăm că, puterea locală astăzi nu este apărată, din contra – slăbită. Dependența financiară din partea puterii centrale face să fie subjugată autoritatea locală, care, cel mai probabil, va fi folosită în viitoarele alegeri parlamentare.

Facem apel către autonomiile locale – da-ți dovadă de demnitate și caracter pentru a vă opune regimului de guvernare”, a spus Iurie Țap.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților