[ X ]
[ X ]
[ X ]
Leancă: „Nesemnarea după a doua desemnare a candidaturii domnului Sturza va fi un abuz de putere”
13 Septembrie

Partidul Popular European din Moldova (PPEM) a organizat astăzi o conferință de presă cu privire la nominalizarea candidaturii vicepreședintelui PPEM, Eugen Sturza, la funcția de ministru al Apărării, informează CURENTUL.

Președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, a vorbit despre însemnătatea candidaturii lui Eugen Sturza în cadrul Ministerului Apărării.

„Noi, PPEM, l-am propus pe domnul Eugen Sturza, vicepreședintele formațiunii, unul dintre formatorii partidului pentru această funcție. L-am propus pornind de la calitățile și experiența sa. În urma unor discuții în cadrul coaliției, candidatura domniei sale a fost acceptată, propusă pentru această funcție și în consecință desemnată pentru funcția de ministru al Apărării. PPEM își asumă această mare responsabilitate și este gata să participe la actul guvernării în această perioadă deloc simplă, ba – din contra, foarte complicată pentru țară. Împreună cu partenerii de coaliție, dorim să demonstrăm că suntem în serviciul cetățeanului și putem face lucruri bune pentru concetățenii noștri. Totodată, noi, PPEM, îi cerem cu fermitate domnului Dodon să fie un președinte responsabil și să nu facă nimic altceva decât să respecte legea. Coaliția are toate drepturile legale să-și desemneze candidatul și nu există nici un motiv politic sau juridic, astfel încât domnul Dodon să respingă candidatura domnului Sturza. Eugen Sturza este un om integru, un bun manager și are o vastă experiență guvernamentală. Sunt convins că domnul Sturza va fi un foarte bun câștig pentru țară și Armata Națională”, a spus Leancă.

În același timp, politicianul a comentat declarația Președintelui RM cu privire la candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării. „Afirmațiile domnului Dodon, precum că în fruntea Armatei ar trebui să fie un militar, sunt niște minciuni sfruntate. Un element fundamental al democrației occidentale este faptul că în fruntea armatei se află un civil, doar așa se exercită controlul civil asupra forțelor armate. Moldova trebuie să urmeze exact acest drum, în momentul în care ne-am propus să preluăm aceste valori din occident. Sper ca Igor Dodon să dea dovadă de maturitate, responsabilitate și să accepte candidatura domnului Eugen Sturza. Cerem ca domnul Dodon să respecte legea, nesemnarea după a doua desemnare a candidaturii domnului Sturza va fi un abuz de putere”, a conchis el.

Amintim că, Eugen Sturza este candidatura coaliției de guvernare la funcția de ministru al Apărării. El a fost selectat dintr-o listă de șapte candidaturi, dintre care trei femei. Președintele Republicii Moldova a refuzat astăzi numirea lui Sturza în funcție, înaintând propriul candidat – Victor Gaiciuc. Ulterior, Premierul RM a comunicat că va înainta, repetat, candidatura lui Eugen Sturza.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților