[ X ]
[ X ]
[ X ]
Laboratorul Serviciului Vamal își extinde domeniul de acreditare pentru încă patru metode de încercări
17 Decembrie

Laboratorul Serviciului Vamal și-a reconfirmat corespunderea cu cerințele standardului SM SR EN ISO/CEI/17025:2006, extinzându-și, totodată, și domeniul de acreditare pentru încă patru metode de încercări. Certificatul privind conformitatea, dar și lărgirea spectrului de încercări au fost obținute în rezultatul a două misiuni de evaluare desfășurate de către reprezentanții Centrului Național de Acreditare MOLDAC, transmite CURENTUL.

Trei dintre cele patru metode incluse în domeniul de acreditare vizează produsele petroliere. Mai exact, specialiștii Laboratorului sunt acreditați să determine cantitatea de hidrocarburi și aditivi în uleiurile lubrifiante, culoarea și punctul de curgere. Cea de-a patra metodă se va aplica pentru determinarea substanțelor uscate solubile în pasta de tomate.

Laboratorul vamal a fost acreditat de către MOLDAC în luna iunie 2016, primind competența de efectuare a încercărilor de laborator pentru produsele petroliere și alimentare. Ulterior, prin decizia MOLDAC nr.248 din 01.12.2017, în domeniul de acreditare au mai fost incluse produsele textile și băuturile alcoolice.

Activitatea de bază a Laboratorului vamal o reprezintă analiza fizico-chimică a mărfurilor în vederea determinării corectitudinii clasificării tarifare și perceperii integrale a drepturilor de import.

Cristina Pendea

CS LAB

Inapoi la arhiva noutaților