[ X ]
[ X ]
[ X ]
Laboratorul de creație în domeniul electoral, deschis
24 Mai

A doua ediție a InnoVoter – laboratorul de creație în domeniul electoral a fost, astăzi, inaugurat, transmite CURENTUL.

Evenimentul este organizat de CEC şi PNUD Moldova.

Astfel, în următoarele 3 zile, 30 de tineri îşi vor desena la propriu ideile şi apoi le vor transforma într-o metodă corectă şi comodă de a prezenta datele privind finanţare partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Preşedinta CEC, Alina Russu, a mulţumit participanţilor că au acceptat provocarea.

„După rezultatele primei ediţii a InnoVoter mulţi au decis să se înscrie şi în această ediţie. Asta înseamnă că aveţi iarăşi timp, aveţi la dispoziţie experţi, toate mecanismele pentru a crea, pentru a veni cu idei interesante în aşa fel ca aceea ce înseamnă subiectul – finanţarea politică şi finanţarea campaniei electorale, să veniţi cu ideile dvs., care vor fi aplicate şi vor conduce la transparentizarea şi mai mare şi la credibilitatea pe partea finanţării activităţii partidelor politice. Or, de cât de credibilă este finanţarea partidelor politice, dar şi a concurenţilor electorali, pe atât de credibilă va fi şi activitatea partidelor politice. Vă urez succes”, a precizat Russu.

La rândul său, consiliera în programe a reprezentantului rezident PNUD Moldova, Valeria Eşanu, a menţionat că ei cred în puterea inovaţiei.

„Inovaţia este cea care poate să contribuie la dezvoltarea unei ţări, dar şi în puterea tinerilor. Această combinaţie fiind una complet pentru a genera idei noi, interesante, pentru a soluţiona probleme complexe. Vă mulţumim pentru participare. Împreună cu voi vrem să co-creăm şi să generăm soluţii noi pentru o raportare financiară a partidelor politice mai accesibilă, mai simplă, astfel ca să constituie o bază solidă pentru cercetări, analize, care sunt necesare”, a punctat Eșanu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților