[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Soroca a fost deschis un punct de asistență medicală urgentă
5 Octombrie

Astăzi a fost dat în exploatare Punctul de asistență medicală urgentă în satul Stoicani, raionul Soroca. Instituția va acorda primul ajutor medical pentru circa 7300 de locuitori, din șapte localități din regiune, transmite CURENTUL.

La Punctul de urgență Stoicani va activa o echipă formată din 4 felceri, 4 infirmieri și 4 șoferi. Instituția este dotată cu o unitate de transport, care conține toate dispozitivele medicale necesare pentru acordarea asistenței medicale urgente, capabile să stabilizeze și să mențină funcțiile vitale ale pacienților critici până la transportarea lor la spital.

Punctul este amplasat momentan în incinta Primăriei din localitate, însă până la sfârșitul anului 2017 va fi construită o clădire specializată. În acest sens au fost identificați 14 ari de pământ și a fost definitivat proiectul arhitectural.

Menționăm că, Punctul de asistență medicală urgentă Stoicani este situat la o distanță de 2 km de traseul național Chișinău – Soroca, unde se atestă un număr mare de accidente. Datorită intervenției prompte a echipei mobile vor crește șansele de supraviețuire ale pacienților răniți.

În raionul Soroca activează 8 echipaje medicale de urgență.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților