[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Parlament au loc două acțiuni de protest: Împotriva și în susținerea sistemului mixt de vot
20 Iulie

Două tabere de protestatari se adună, în aceste clipe, în jurul Legislativului, unde urmează, începând cu ora 10.00, să se desfășoare ședința ordinară a Parlamentului, transmite CURENTUL.

Legislatorii, la ședința de azi sau mâine, urmează să voteze în lectură finală schimbarea sistemului electoral din cel proporțional în unul mixt.

Astfel, în fața Legislativului s-au adunat două tabere de protestatari: unii – în susținerea votului mixt, alți – împotrivă.

Ambele tabere de protestatari sunt înarmați cu drapele a RM și cu pancarte cu diverse mesaje, unii în susține, iar alții împotrivă.

De menționat că, clădirea Parlamentului este înconjurată de polițiști.

Totodată, printr-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), structură responsabilă de menținere a ordinii și liniștei publice, a îndemnat toți participanții la întruniri să își exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, cu respectarea prevederilor Legii nr. 26 din  22.02.2008 privind întrunirile. „Totodată, atenționăm că în timpul întrunirilor este interzisă folosirea băuturilor alcoolice, deținerea armelor, explozivelor, substanțelor interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților