[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Orhei începe renovarea clădirilor istorice. Cristina Cojocari, reprezentant Șor, spune cum va avea loc procesul
22 August

Încă un amplu proiect de infrastructură a fost lansat de echipa lui Ilan Șor la Orhei. Este vorba de renovarea fațadelor imobilelor cu valoare istorică. Primul obiect este un bloc locativ cu spații comerciale la parter, care se află în centru urbei, pe strada Mihai Eminescu. Lucrările de renovare a fațadei se vor încheia la sfârșitul acestei luni.

Viceprimarul municipiului Orhei, Cristina Cojocari, care este și reprezentanta lui Ilan Șor și Partidului „ȘOR” la Orhei, a declarat că este nevoie de păstrat specificul arhitectural al imobilului, deoarece moștenirea culturală a orașului este patrimoniul tuturor localnicilor.

„Asigurarea pazei și a unei îngrijiri corespunzătoare ne va permite să transmitem acest bloc generațiilor următoare. Pe lângă fațadă, va fi renovat și acoperișul”, a precizat Cojocari.

Autoritățile speră că noul proiect va spori gradul de confort al municipiului Orhei, îl va face mai atractiv pentru localnici și îl va proteja de depopulare. La rândul lor, oamenii spun că atât blocurile, cât și străzile și trotuarele din oraș sunt într-o stare bună, iar faptul că echipa lui Ilan Șor continuă procesul de renovare a fațadelor imobilelor mai vechi arată grija pe termen lung față de urbe.

Din 2015, când Ilan Șor a preluat administrarea municipiului Orhei, acesta a devenit cel mai amenajat și confortabil din țară. Au fost renovate drumurile, parcurile și salubrizate toate zonele publice. De asemenea, au fost lansate numeroase proiecte sociale. De atunci, membrii echipei Șor au câștigat încrederea locuitorilor orașului și raionului și înving constant la alegerile locale.

foto

Inapoi la arhiva noutaților