[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Moscova vor avea loc consultări politice interministeriale moldo-ruse
6 Noiembrie

La inițiativa Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, la Moscova se vor desfăşura consultări politice interministeriale moldo-ruse, care vor avea loc la data de 8 noiembrie curent, transmite CURENTUL.

Delegaţia Republicii Moldova va fi condusă de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tatiana Molcean, iar cea rusă – de către secretarul de stat, Vice-ministrul Afacerilor Externe, Grigorii Karasin.

Potrivit agendei, părţile urmează să examineze un spectru larg de subiecte actuale ale relaţiilor moldo-ruse, în special avansarea dialogului politic, aprofundarea cooperării în domeniul comercial-economic, social, interacţiunea în sfera cultural-umanitară etc.

La sugestia părții moldovenești, în cadrul discuţiilor urmează a fi abordate şi subiectele problematice ale relațiilor bilaterale, inclusiv dificultăţile întâmpinate la călătoriile în Federația Rusă de către oficialii moldoveni de rang înalt.

De asemenea, sunt planificate a fi abordate proiectele de acorduri interguvernamentale privind cooperarea în domeniul migrației forței de muncă și readmisiei, precum și programul de cooperare în sfera umanitară.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților