[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Leova se construiesc 92 de locuințe sociale. Ministrul Vasile Bîtca a vizitat șantierul de construcție
21 Septembrie

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca a vizitat șantierul de construcție a locuințelor sociale din or. Leova, pentru a inspecta calitatea lucrărilor efectuate și a observa dacă constructorii respectă graficul de execuție a lucrărilor de construcție, transmite CURENTUL.

Pentru construcția locuințelor sociale în raionul Leova Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă circa 3,4 milioane euro, iar la finele anului 2017 este planificată finalizarea lucrărilor de construcție.

Totodată, oficialul a amintit că prin construcția locuințelor sociale, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor are drept scop îmbunătățirea şi dezvoltarea fondului de locuinţe date în chirie pentru familiile social-vulnerabile, ce nu pot să își procure, în prezent, o locuință.

Amintim, că locuințele sociale sunt construite în cadrului unui proiect implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și finanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE).

Pentru realizarea fazei II a proiectului, în perioada 2013-2018, BCE oferă țării noastre un împrumut în sumă de 20,4 milioane Euro, pe o perioadă de până la 20 de ani (de la data debursării), inclusiv 5 ani perioada de graţie.

Menționăm, că locuinţele construite prin intermediul Proiectului, sunt repartizate de către autorităţile publice locale în regim social în baza unui contract de locațiune, încheiat pe o perioadă determinată de timp. Prin contract se vor stabili condiţiile de locaţiune, tarifele, drepturile şi obligaţiile fiecăreia din părţi.

Din anul 2013 până în prezent au fost date în folosință 171 de apartamente în raioanele Călărași, Briceni, Sîngerei și Hîncești. Menționăm că, în prezent este în desfășurare construcția a altor 259 locuințe sociale în raioanele Soroca, Nisporeni și Ialoveni, iar până la finele anului 2018 vor fi construite, în total, circa 700 locuințe sociale pentru 2 500 de persoane cu venituri mici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților