[ X ]
[ X ]
[ X ]
La ieșirea din R.Moldova s-au format ambuteiaje. Cetățenii pleacă în minivacanță
1 Iunie

În legătură cu faptul că mulți cetățeni ai Republicii Moldova au ales să se bucure de cele patru zile libere, în intervalul 1-4 iunie, planificând o minivacanță peste hotarele țării, la această oră, la trecerea frontierei cu România se atestă o creștere a valorilor de trafic. 

Astfel că, în PTF Leușeni-Albița, fluxul de persoane și mijloace de transport (autoturisme, microbuze, autocare) este majorat pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

În context, autoritățile cu atribuții la frontieră și-au intensificat măsurile pe linia fluidizării fluxului și degajării circulației transfrontaliere. Au fost dispuse: suplinirea numărului de angajați din prima linie de control și a echipamentelor portabile de citire a documentelor, folosirea la maximum a infrastructurii punctelor de trecere, prin deschiderea spre trafic a tuturor arterelor de control, inclusiv aplicarea REVERS – fluxul orientat pe benzile de circulație ale direcției opuse.

GMSS amintește că la frontiera Republicii Moldova cu România sunt active șapte puncte de trecere a frontierei. Pentru a afla din timp care este situația la trecerea frontierei, recomandăm călătorilor să consulte autoritățile de competență: Poliția de Frontieră sau Serviciul Vamal, urmărind online situația la punctele de trecere – https://www.border.gov.md/camere-web.

Inapoi la arhiva noutaților