[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Chișinău va avea loc Marșul Alăptării. Dacă participi, trebuie să respecți dress code-ul!
24 Iulie

În această vară Săptămâna Mondială a Alăptării va fi sărbătorită, pentru a al cincilea an consecutiv, printr-un Marș al Alăptării, transmite CURENTUL.

„Mămica Alăptează” organizează acest eveniment cu scopul de a promova alăptarea drept cel mai bun început de viață, de a sparge miturile existente cu privire la alăptare și de a oferi informații corecte promovate de Organizația Mondială a Alăptării.

Pe parcursul săptămânii dedicate maternității vor fi organizate o serie de seminare gratuite în Chișinău, Orhei, Hâncești și Cimișlia. De pe data de 2 august până pe data de 7 august sunt așteptate femeile însărcinate și mamele cu pici să se informeze din prima sursă referitor la alăptare, diversificarea alimentară la sugari, proceduri de îngrijire și înfrumusețare, tratamente medicale, îngrijirea nou-născuților, relații in familia, încetarea alăptării, dar și despre sport și diete în timpul alăptării.

Potrivit organizatorilor persoanele care doresc să participe la Marșul Alăptării sunt așteptate împreună cu toată familia pentru a susține cauza alăptării drept cel mai natural început de viață.

Evenimentul va fi marcat prin parcurgerea unui traseu scurt cu baloane albe ce semnifică picăturile laptelui matern.

Participanții sunt rugați să respecte dress code-ul: să poate haine albe.

Marșul Alăptării va avea loc în parcul Universității Tehnice a Moldovei, strada Studenților pe 1 august la ora 18:00.

Totodată, în acest an, în ultima zi a Săptămânii Mondiale a Alăptării, organizatorii evenimentului vin cu două seminare – în premieră: un seminar dedicat sexului după naștere și al seminar despre somnul copilului.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților