[ X ]
[ X ]
[ X ]
Jurnalistă, despre ce a trecut după ce a primit testul pozitiv la COVID: Abia al șaselea test mi-a adus libertatea!
20 August

Jurnalista Adriana Vasilcov în luna iulie a primit testul pozitiv la noul virus COVID 19, iar zilele trecute a fost externată din spital, transmite CURENTUL.

Ieri, ea a povestit despre experiența prin care a trecut în toată această perioadă:

„Mi-a venit testul pozitiv la Covid pe 7 iulie 2020, dar am fost externată din spital abia acum două zile. Timp de o lună și jumătate pereții Spitalului Sfântul Arhanghel Mihail mi-au ținut de cald… când afli că ești pozitivă, credeți-mă că-ți îngheață toate simțurile” – a spus ea, pe Facebook.

La fel, Adriana, a avut simptome ca pierderea mirosului, slăbiciuni şi durere musculară, iar la investigaţii i-a arătat şi pneumonie bilaterală. „Pierderea mirosului m-a făcut să bat alarma. Însoțite de niște dureri musculare de parcă te calcă trenul. Febră nu aveam. Un pic de slăbiciuni și gata. Frica pune prima mâna pe tine. Important să-i dai peste labă, să-i dai de înțeles că n-are nicio șansă. Mie mi-a reușit asta abia a doua zi de la internare. Primele investigații făcute la spital au arătat că am pneumonie bilaterală. Zic, nu. Eu nu am febră. E imposibil, domn doctor. E posibil. Covidul adoră să lucreze в тихоря. Să te facă să crezi că ești bine, dar de fapt…”.

Adriana a urmat tratament pentru pneumonie şi sânge, iar până a primi testul negativ, ea a făcut şase teste. „Am stat cuminte și le-am permis îngerilor sau eroilor de la spital să mă trateze. Luam tratament pentru pneumonie, dar și pentru sânge. Zaraza îngroașă sângele, iar asta poate crea alt buchet de complicații. M-am făcut bine repede. După două săptămâni am dat primul test. Surprise. E POZITIV. În total am avut cinci teste pozitive și abia al șaselea mi-a adus libertatea” – spune Adriana.

Totodată, ea spune că, nu va uita niciodată ce a văzut acolo şi nici durerea provocată de Covid. “N-o să uit cum l-am condus pe Domnul Mihai la renghen, iar după jumătate de oră a fost transportat în terapie intensivă. N-o să uit durerea și ziua neagră a colegelor de salon. În aceeași zi, o femeie și-a pierdut sora, iar alta tatăl. Decese provocate de Covid. N-o să uit dorința arzătoare de a trăi a oamenilor, lupta lor, bunătatea, poveștile. N-o să uit tonele de transpirație a asistentelor medicale și a femeilor de serviciu. Eu nimic nu uit… Am avut noroc de cei mai buni doctori” – a adăugat Adriana.

„Sa fiți sănătoși… Nu glumiți” – a conchis jurnalista.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților