[ X ]
[ X ]
[ X ]
Joseph Daul: Sunt impresionat de curajul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase de a-și asuma riscuri mari pentru a-și salva poporul și țara
6 Iunie

Partidului Popular European (PPE) susține că decizia Blocului ACUM este un act de patriotism și maturitate politică, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, ca urmare a deciziei Blocului ACUM – „de a-și asuma responsabilitatea guvernării în acest context politic complicat”, președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a venit cu o reacție.

„Apreciez decizia dnei Maia Sandu (PAS) și a lui Andrei Năstase (PPDA) din Blocul ACUM de a stabili un aranjament de guvernare cu PSRM pentru a elibera Republica Moldova de controlul oligarhic. Sunt conștient de faptul că a fost una dintre cele mai dificile decizii ale carierelor lor politice și în istoria partidelor lor. Riscurile și divergențele politice dintre ACUM și PSRM sunt într-adevăr enorme, dar riscurile de a permite lui Vladimir Plahotniuc să controleze și să distrugă în continuare Moldova sunt chiar mai mari. În politică uneori trebuie să alegem răul cel mai mic. De aceea, sunt impresionat de curajul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase de a-și asuma riscurile mari din această colaborare, pentru a-și salva poporul și țara. Această decizie arată maturitatea politică, patriotismul și curajul de a pune interesele tuturor moldovenilor deasupra politicii de partid”, a precizat oficialul.

Totodată, Joseph Daul a menționat că speră ca PSRM își va onora angajamentul care va fi făcut în fața tuturor moldovenilor, votând în favoarea pachetului legislativ anti-oligarhic și alegerea unui guvern condus de ACUM.

„Prin nerespectarea cuvântului, PSRM va fi singurul responsabil pentru păstrarea regimului, erodarea instituțiilor democratice și semnarea actului de deces al Republicii Moldova. PPE este extrem de conștient de presiunea enormă exercitată de Plahotniuc asupra tuturor partidelor pentru a împiedica acest proces. Orice provocări sau proteste organizate vor fi puternic condamnate. Mereu am spus că democrația găsește o cale de a triumfa și regimurile autocratice vor sfârși prin a fi distruse. Sunt mândru că datorită partidelor PPE din Republica Moldova putem vedea o rază de speranță pentru restaurarea democrației pentru moldoveni și țara lor”, a conchis Daul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților