[ X ]
[ X ]
[ X ]
Japonia oferă Republicii Moldova peste 400 mii dolari pentru crearea Centrului Național de Digitizare în cadrul Bibliotecii Naționale
29 Iunie

O ceremonie de semnare a două acorduri între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei a avut loc, astăzi la Chișinău, informează CURENTUL.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea a oferit mai multe detalii.

„Am semnat două documente importante privind acordarea unui împrumut, ce vizează proiectul „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol” și un acord de grant. Acordul de împrumut prevede un credit concesional oferit Guvernului Republicii Moldova pentru achiziționarea tehnicii agricole în valoarea de 18,7 milioane dolari SUA. Celălalt document, Acordul de grant în valoare de 409 mii dolari SUA, este destinat creării Centrului Național de Digitizare în cadrul Bibliotecii Naționale”, a spus Țulea.

„Țin să menționez că Guvernul Japoniei a răspuns apelului nostru și a acordat cu titlu gratuit 12 mii de pastile pentru tratamentul COVID-19. De asemenea, Japonia a decis să ofere Republicii Moldova asistență suplimentară pentru combaterea epidemiei sub forma unui grant în valoare de 1 milion dolari SUA”, a adăugat ministrul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților