[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă e în sărbătoare! Cu ce ocazie va turna astăzi șampanie
14 August

Prilej de sărbătoare pentru membrii Partidului Popular European din Moldova (PPEM). Formațiunea politică împlinește astăzi 3 ani de la înființare.

Contactaţi de CURENTUL, reprezentanţii PPEM au relatat despre cele mai importante momente din istoria partidului.

„Trei ani nu este nici mult, nici puțin. În tot acest timp partidul a trecut prin multe momente din care au fost trase concluzii de rigoare. A fost o perioadă în care ne-am maturizat politic. Poate cel mai de suflet moment este constituirea Grupului de inițiativă pentru crearea PPEM în martie 2015. Colectarea semnăturilor a fost primul test pentru echipa de entuziaști, care a cutreierat toată Moldova pentru a discuta cu oameni din toate regiunile țării.

Alte evenimente importante pentru partid au reprezentat momentele de cotitură din politica autohtonă. Deciziile de a merge în opoziție, în 2015, sau la guvernare, în 2017, au fost destul de complicate, dar și importante pentru punerea în aplicare a programelor de dezvoltare promise cetățenilor și cunoștințelor pe care le deține echipa PPEM”.

Tot cu prilejul aniversării, membrii PPEM au discutat şi despre cele mai mari reuşite ale partidului.

„Acestea țin de respectarea angajamentelor asumate față de cetățeni. În iunie 2015 PPEM a obținut un scor bun la alegerile locale. De atunci, împreună cu consilierii și primarii locali depunem eforturi pentru a îndeplini promisiunile făcute în campania electorală. Avem mai multe rezultate pozitive și acest lucru bucură enorm.

Gestionarea profesionistă a Ministerului Apărării, asigurarea profesionistă a interimatului la Primăria mun. Chișinău, menținerea vectorului de integrare europeană ca principală direcție de dezvoltare a țării sunt doar vârful aisbergului a tot ce înseamnă potențialul PPEM”.

Iar drept obiective de viitor, PPEM îşi propune să continue reformele iniţiate, să pună bazele dezvoltării domeniilor pe care le gestionează, astfel încât să se atingă ireversibilitatea acestui proces şi obţinerea unui rezultat bun la alegerile parlamentare şi locale din 2019.

„Încrederea și sprijinul oamenilor sunt combustibilul care ne permit să lucrăm la turații maxime în beneficiul cetățenilor. Vom avea două exerciții democratice cruciale nu doar pentru PPEM, dar și pentru întreaga țară.

Pe termen lung avem drept scop educarea unei noi generații de politicieni. Avem o echipă de tineret plină de discernământ, caracterizată de patriotism și spirit inovativ, care ne face să privim cu mai mult optimism prezentul și viitorul Republicii Moldova”.

Amintim că, Partidul Popular European din Moldova (PPEM) a fost constituit la 26 iulie 2015 şi înregistrat de Ministerul Justiţiei la 14 august acelaşi an. PPEM este un partid politic cu doctrină conservatoare. Calitatea de preşedinte al Partidului Popular European este exercitată de Iurie Leancă. PPEM este reprezentat în Parlament de doi deputaţi, anterior fiind membri ai fracţiunii PLDM, şi de un ministru şi un viceprim-ministru în Guvern.

Dima Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților