[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Dîrda: „Mi-aş dori ca să fie un an marcat de stabilitate politică”
20 Ianuarie

„Personal, mi-aş dori ca să fie un an marcat de stabilitate politică, ca să putem continua procesul de integrare europeană a ţării, de relansare economică, de implementare a reformelor de care are atât de mult nevoie Republica Moldova”, spune deputatul Iurie Dîrda, din partea Partidului Liberal, în cadrul unui interviu acordat pentru portalul de știri oficial.md, transmite CURENTUL.

Demnitarul menționează că, sunt unele forte politice cărora o astfel de situaţie nu le convine şi care vor face tot posibilul pentru a o destabiliza.

„Dar, eu le-aş recomanda acestor forţe să iasă din Chişinău, să umble puţin prin sate şi să vadă care e situaţia reală. Avem o mulţime de probleme şi ele trebuiesc soluţionate, iar cele de ordin politic le vom soluţiona în cadrul următoarelor alegeri parlamentare. Până atunci, trebuie să muncim, iar oamenii ne vor aprecia după rezultate, dar nu după declaraţii frumoase şi intenţii nobile”, precizează liberalul.

În același interviu, Iurie Dîrda, a vorbit și despre motivul pentru care PL a inițiat procedura de suspendare din funcție a actualului Președinte, Igor Dodon.

„Motivul pentru care am iniţiat procedura la care v-aţi referit ţine de un gest al lui Igor Dodon, care nu rezistă nici unei critici – el şi-a permis să-l felicite pe liderul separatist de la Tiraspol cu victoria în alegeri, astfel recunoscând de facto scrutinul neconstituţional din stânga Nistrului. Vreau să vă atrag atenţia că să recunoască alegerile din Transnistria nu şi-a permis nimeni, nici măcar Rusia, care ştim că susţine regimul separatist. Atunci, mă întreb şi vă întreb: Ce fel de Preşedinte este în fruntea statului Republica Moldova? Ale cui interese le apără el?”, se întreabă el.

Liberalul a mai spus că la această etapă membrii liberali se concentrează pe identificarea celor 34 de semnături necesare pentru subsemnarea proiectului de lege pentru suspendarea Președintelui.

„Din alt punct de vedere, dacă deputaţii se vor opune sau nu vor dori să meargă pe calea suspendării Preşedintelui, vom crea un precedent periculos. Astfel, pe viitor, nu doar Igor Dodon va fi încurajat să încalce în continuare Constituţia şi să acţioneze contrar intereselor ţării, ci şi alte forţe din exterior se vor simţi libere să aibă un comportament asemănător. Spre exemplu, de ce aceeaşi Rusie să nu-şi permită ulterior să recunoască deschis şi oficial regimul de la Tiraspol, dacă acest lucru îl face Preşedintele Republicii Moldova?!”, a specificat  deputatul.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților