[ X ]
Iurie Dârda dezvăluie cum a reușit să aibă succes în domeniul construcțiilor
14 Februarie

Deputatul Iurie Dârda, fondator a două companii de construcții „Dansicons” și „Darsimid”, povestește în ultimul număr al reviste VIP Magazin, cum a făcut carieră în domeniul construcțiilor.

„Am început ca simplu angajat, apoi, pe măsură ce deprindeam toate subtilităţile activităţii în domeniul construcţiilor, îmi apăreau şi anumite idei, obiective. Mergând pe realizarea lor consecventă, am ajuns să fac afaceri în construcţii pe cont propriu, dar şi să obţin rezultatele cu care mă mândresc nespus. Or, activitatea mea implică nu doar componenta comercială, ci şi cea socială, ceea ce îmi dă o satisfacţie în plus”, povestește alesul poporului.

Dârda spune că în 2017 s-a bucurat să vadă, în premieră, că statul şi agenţii economici din construcţii au început să aibă aceleaşi obiective.

„Spre exemplu, noi dintotdeauna am pus accentul anume pe asigurarea tinerilor cu spaţiu locativ, iar programul Prima Casă, elaborat de Guvern şi adoptat de Parlament, a dovedit că şi statul are această prioritate. Dacă aş face un clasament convenţional al evenimentelor din 2017, aş plasa programul Prima Casă pe una din primele poziţii. De asemenea, în 2017, Dansicons SRL a finalizat lucrul asupra proiectului şi conceptului complexului FAMILIA. E un proiect important, care ia startul în scurt timp şi care, cu siguranţă, va fi unul de succes. Mai pot menţiona că au fost date în exploatare trei complexe locative din str. Ion Creangă, str. Starostenco şi str. Gh. Asachi. Este vorba de peste 800 de apartamente, spații comerciale și parcări auto”, a precizat politicianul.

Cât privește planurile de viitor, el a vorbit despre un nou proiect social.
„În premieră pentru Republica Moldova, compania de construcții Dansicons SRL dă start construcției celui mai mare complex de blocuri locative destinate tinerilor absolvenți și familiilor tinere nou formate, care visează la prima lor casă. În vara anului 2018, pe bulevardul Dacia în sectorul Botanica al capitalei va fi dat startul construcției Complexului FAMILIA, cu apartamente la prețuri accesibile. Construite din materiale de cea mai înaltă calitate, conform normelor europene, blocurile din complexul FAMILIA vor fi gata să primească primii locatari deja în anul 2020. Cei care vor avea apartamente în complexul FAMILIA vor avea acces la infrastructură modernă înconjurată de parc și lac, terenuri de joacă pentru copii, centre comerciale, farmacii, școală, grădiniță, curte amenajată pentru odihnă cu parcări subterane și supraetajate. Desigur, avem şi alte proiecte în plan, dar acesta e cel mai important”, a mai spus deputatul.

Și programul Prima casă este unul la care muncește.

„Aici e mai oportun să mă refer la calitatea mea de parlamentar, căci programul Prima Casă este unul de stat şi este important rolul ce-i revine Parlamentului (în tandem cu Guvernul) pentru buna lui derulare. Astfel, urmează ca Guvernul să adopte o hotărâre, prin care se vor reglementa mai multe chestiuni importante, cum ar fi, de exemplu, criteriile de admitere a băncilor pentru participare la Program, condițiile de acordare și executare a garanției de stat ș.a. Totodată, Parlamentul urmează să aprobe plafonul maxim al mijloacelor bănești, destinate pentru eliberarea garanțiilor de stat în vederea implementării acestui Program. Numai după aceasta, băncile eligibile vor fi în drept să primească cereri din partea persoanelor fizice pentru obținerea unui credit ipotecar prin intermediul acestui Program. Şi rolul Parlamentului în acest proces important nu se va încheia aici. Evident, în calitatea mea de deputat, voi face totul ca acest program să fie implementat cu maximă eficienţă. Totodată, ca om de afaceri, consider că şi eu, şi ceilalţi jucători importanţi de pe piaţa imobiliară, trebuie să creăm toate condiţiile ca acest program de importanţă sporită pentru ţară să fie unul de real folos pentru tineri”, a conchis el pentru Vip Magazin.

Precizăm că, Iurie Dârda a fost desemnat „Omul Anului” la categoria Business.

Inapoi la arhiva noutaților