[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Dârda, despre încheierea activității în Parlament: „Mandatul nu se dă pe viață, ci pe un termen prevăzut de legislație”
6 Martie

Deputatul neafiliat Iurie Dârda, odată cu validarea noului Parlament, își va încheia activitatea în Parlamentul Republicii Moldova, informează CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru www.tribuna.md, el a comentat acest fapt.E un proces firesc, perfect democratic. Or, mandatul de deputat nu se dă pe viaţă, ci pentru un termen strict prevăzut de legislaţie – în cazul nostru e vorba de patru ani. Important este ca, atunci când pleci din Parlament, să ai sentimentul lucrului bine făcut”, a spus politicianul.

Dârda a mai spus că, în mare parte, are sentimental lucrului bine făcut. Din start am spus că preocupările mele de bază în Parlament vor fi îmbunătăţirea condiţiilor de activitate pentru mediul de afaceri, crearea condiţiilor optime ca tinerii să-şi găsească rostul acasă, crearea condiţiilor pentru ca cetăţenii noştri din diasporă să nu se simtă izolaţi de procesele ce au loc în Moldova şi să nu abandoneze ideea de a reveni acasă. Pe toate aceste dimensiuni consider că am reuşit să am un aport considerabil, chiar dacă am şi unele regret”, a menționat el.

Totodată, Dârda a vorbit și la capitolul regrete. Nu tot timpul, pe durata mandatului meu de deputat, a fost stabilitate politică, iar aceasta a afectat eficienţa şi climatul de lucru în Parlament, în general, şi în cazul meu, în particular. Cu siguranţă, în condiţii de stabilitate, am fi reuşit mult mai multe”, a explicat deputatul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților