[ X ]
[ X ]
[ X ]
Italia contribuie cu 10 milioane de euro pentru compensarea cheltuielilor pentru energie ale celor mai vulnerabile gospodării
21 Noiembrie
 Guvernul Italiei va contribui cu 10 milioane de euro pentru compensarea cheltuielilor pentru energie ale celor mai vulnerabile gospodării în actualul sezon de încălzire și pentru sprijinirea gospodăriilor și instituțiilor publice să devină eficiente energetic.
Datorită finanțării oferite de Guvernul Italiei, vor fi instalate contoare inteligente în gospodăriile care se confruntă cu un consum ridicat de energie și cu povara de a achita facturile. Această acțiune va contribui la o utilizare mai rațională a electricității, în special în orele de vârf. Datele colectate vor fi utilizate pentru elaborarea unor noi politici de eficiență energetică. Cu ajutorul rețelelor inteligente, consumatorii vor avea mai multe oferte din care să aleagă, putând opta pentru tarife flexibile. Astfel, aceștia vor putea utiliza aparatele electrocasnice în orele în care energia este mai ieftină.
 „Cu suportul Italiei vom continua programul de digitalizare a sectorului energetic, prin extinderea numărului de contoare de generație nouă, care permit preluarea datelor de la distanță, în timp real, ceea ce pentru noi reprezintă primul pas spre tarife diferențiate la energie. Tot mulțumită Italiei vom putea mări numărul de clădiri publice ce vor beneficia de investiții în măsuri de eficiență energetică, astfel încât banii economisiți să poată fi redirecționați în alte scopuri. Noi plătim de circa trei ori mai mult pentru energie nu din cauză că avem tarife mari, ci pentru că nu am investit în eficiență energetică”, a spus Victor Parlicov, Ministrul Energiei al Republicii Moldova.
Inapoi la arhiva noutaților