[ X ]
[ X ]
[ X ]
Istoriile a 240 de moldovence migrante – adunate într-un calendar numit „Destin”! Ce denumire va purta ediția din 2020
3 Iulie

De la șase luni de la lansare, Calendarul femeilor 2019 „Destin” se bucură de popularitate în mai multe țări ale lumii, transmite CURENTUL.

Calendarul Femeilor 2019 – „Destin” reprezintă o agendă care cuprinde 20 de lecții de patriotism, curaj şi demnitate ale moldovencelor care se află de zeci de ani peste hotarele ţării și contribuie prin acţiunile lor la dezvoltarea noilor proiecte sociale în comunităţile din care vin.

Autoarea calendarului, Valentina Geamănă, preşedintele AO „Prezicere Divină” Ciuciuleni a spus că necesitatea de a supraviețui, cât și colaborarea cu alte femei din diasporă care au scopuri comune pentru țara noastră, a servit drept sursă de inspirație pentru realizarea acestui calendar.

„Acest calendar are 240 de pagini care redau istoriile femeilor migrante din țara noastră care au destine diverse, însă un scop comun: de a face lucruri frumoase pentru localitățile Moldovei. Am decis să includem aceste istorioare într-un calendar, deoarece istoria femeilor care muncesc pentru Republica Moldova merită să fie cunoscută de conaționalii noștri”, a spus autoarea calendarului.

Calendarul poate fi procurat la un preț de 150 lei, iar banii adunați din vânzări sunt donați în scopuri caritabile. Valentina Geamănă planifică să lanseze și alte ediții ale calendarului.

„La următoarea ediție a calendarului nu voi lucra de una singură, ci împreună cu protagonistele calendarului „Destin” 2019. Ediția anului 2020 va avea genericul „Femeia Ajută Femeia”,o nouă inițiativă lansată de către AO „Prezicere Divina” și care a reușit deja să treacă hotarele țării”, a spus Valentina Geamănă.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților