[ X ]
[ X ]
[ X ]
Irina Vlah: „Oricât de multă presiune ar pune pe mine şi pe echipa mea regimul Maiei Sandu, nu voi ceda!”
22 Iulie

Irina Vlah, președinta Asociației „Platforma Moldova”, care a anunțat, săptămâna trecută, că intenționează să candideze la funcția de șef al statului, în cadrul unui briefing, susținut astăzi, a vorbit „despre o situaţie ieşită din comun”. Ea a spus că din momentul în care a anunţat că va candida la Preşedinţia Republicii Moldova, atacurile în adresa sa, „manipulările şi falsurile, intimidările din partea celor ce slujesc regimul Maiei Sandu au crescut în intensitate şi depăşesc toate limitele morale şi legale admisibile”. În context, politiciana a prezentat mai multe fotografii care ar confirma aceste fapte.

„După cum bine cunoaşteţi, eu permanent mă deplasez în localităţile din ţară, unde discut cu oamenii despre problemele cu care se confruntă şi soluţiile ce se impun. Şi anterior în timpul acestor vizite eram urmărită de colaboratorii organelor de forţă, acum însă s-a ajuns ca oamenii cu care mă văd să fie sunaţi, întrebaţi de ce participă la astfel de întâlniri şi li se sugerează direct să evite comunicarea cu mine. Mai mult ca atât, reprezentanţii structurilor de forţă fac poze de la întâlnirile pe care le am cu oamenii şi le plasează în aşa-zisa „presă liberă”, însoţite de informaţii care nu au nimic în comun cu realitatea. O dovadă este şi recenta mea întâlnire cu cetăţenii din Soroca, despre care în presă s-a transmis informaţia falsă că aş fi susţinută de oamenii unui anume politician. În realitate, oamenii care au participat la întâlnirea cu mine de circa doi ani nu mai au nimic în comun cu politica.

În ultimele zile am constatat că la luptă împotriva mea de către Maia Sandu a fost ridicată o întreagă armată – angajaţi ai structurilor de forţă, reprezentanţi ai autorităţilor locale, analişti de buzunar, presă galbenă şi controlată. Întâlnesc provocatori peste tot – oameni care fac tot posibilul pentru a mă intimida, a mă descuraja. Sincer, îmi e milă de ei, pentru că nu au o minimă demnitate, un minim curaj să se opună unor ordine criminale, venite de la o putere, care demult şi-a pierdut legitimitatea şi se comportă exact ca şi oricare regim intrat în agonie”, a declarat Irina Vlah.

Totodată, ea a spus că „atenția sporită” în adresa sa este o dovadă că a ales calea corectă. „Sunt mândră că Maia Sandu m-a identificat drept inamicul numărul unu şi că a pus împotriva mea această enormă armată de mercenari politici. Nu este o onoare mai mare decât să fii dușmanul numărul unu al unui regim care a distrus țara şi a sărăcit poporul mai mult decât oricare alt regim. Acum sunt şi mai decisă să lupt pentru a debarca de la putere odiosul regim al Maiei Sandu şi de a reda Moldovei șansa la o viață mai bună. Voi lupta cu toată forța pentru drepturile cetățenilor Republicii Moldova – în primul rând pentru dreptul lor la un trai prosper într-un stat cu adevărat democratic”, a menționat politiciana.

Președinta Platformei Moldova a precizat că este conștientă că atacurile împotriva sa vor crește şi mai mult, „pentru că aşa se comportă toate regimurile care intră în panică, știind că sfârșitul se apropie”. „Dar, oricât de multă presiune ar pune pe mine şi pe echipa mea regimul Maiei Sandu, oricât de multă minciună şi manipulare vor semăna ei în societate, NU VOI CEDA! Eu mi-am stabilit scopul – o Moldovă fără regimul odios al Maiei Sandu, o Moldovă în care va domni pacea şi armonia interetnică, iar cetățenii vor avea un nivel de trai decent. Nimeni şi nimic nu mă va putea opri să realizez acest scop! Iar orice atac împotriva mea mă face şi mai puternică, şi mai decisă să lupt pentru Moldova, pentru oameni!”, a conchis pretendenta la șefia statului.

Inapoi la arhiva noutaților