[ X ]
[ X ]
[ X ]
Irina Vlah: Guvernul PAS este închis, netransparent, ceva negativ tot timpul face… În așa condiții niciodată nu a fost desfășurat Recensământul.
11 Aprilie

Irina Vlah, președinta Asociației „Platforma Moldova”, consideră că era absolut obligatoriu să fie desfășurată o campanie de informare a populației privind Recensământul Populației și Locuințelor 2024: ce este acesta, ce garanții sunt ca datele personale nu vor fi folosite în alte scopuri, pentru ca oamenii să nu se teamă. Despre aceasta ea a vorbit în cadrul emisiunii „Po factam” cu Iulia Fedorova de la Exclusiv TV, informează CURENTUL.

Irina Vlah consideră că, lipsa de transparență, și în acest caz, încă o dată demonstrează caracterul închis al actualei guvernări și aroganță în raport cu oamenii.

„Guvernul PAS este închis, netransparent, ceva negativ tot timpul face. Dacă acest Guvern era maximal deschis, comunica cu oamenii, le explica scopul acestui recensământ și de ce e necesar , nu cred că erau atâtea opinii controversate. Din start au fost închiși, nu au oferit informații, iar acum învinuiesc oamenii că nu vor să participe și încă și aplică amenzi. În așa condiții niciodată nu a fost desfășurat Recensământul. De tot ce s-au apucat nimic nu a fost făcut clar, dus până la capăt și pentru oameni”, a precizat Vlah.

Precizăm că, în perioada 8 aprilie – 7 iulie curent, Biroul Național de Statistică desfășoară recensământul populației și al locuințelor din Republica Moldova. Datele despre persoane și locuințele acestora vor fi colectate în mod direct, prin intervievare, dar și indirect – din sursele datelor administrative sau private. Mai multe întrebări incluse în chestionar au trezit nemulțumire în rândul populației, acestea fiind calificate drept neclare și controversate. Persoanele care vor refuza să participe la recensământ riscă amenzi.

Inapoi la arhiva noutaților