[ X ]
[ X ]
[ X ]
IPM confirmă că un inspector de mediu a fost împușcat la vânătoare
15 Ianuarie

Inspectoratul pentru Protecția Mediului informează cu privire la incidentul de la vânătoarea în care a fost implicat un inspector de mediu. Vânătoarea a avut loc în extravilanul localității Caracui, în cadrul Întreprinderii pentru Silvicultură Hîncești-Silva, Ocolul Silvic Bozieni, Cantonul Silvic nr. 8. Trupul de pădure a fost arendat în scopuri de gestionare cinegetică către S.R.L. „Vila Vânătorului”.

În timpul desfășurării vânătorii au fost respectate normele legale, conform caietelor de vânătoare specifice. Cu toate acestea, în contextul participării inspectorului de mediu, care a primit o rană prin împușcare, Inspectoratul pentru Protecția Mediului a decis să demareze o anchetă internă pentru a investiga detaliile și circumstanțele acestui caz. La moment se cunoaște că, inspectorul de mediu se afla la vânătoare în afara orelor de serviciu.

Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului Ion Bulmaga, informează publicul că „vânătoare în cauză s-a desfășurat în condiții legale, având la bază regulile stricte de gestionare a fondului forestier arendat. Cu toate acestea, este important să clarificăm orice îngrijorare legată de implicarea unui membru al echipei noastre în astfel de activități, în special în afara orelor de serviciu”.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului își menține angajamentul ferm față de transparență și responsabilitate și ține să ia măsuri corespunzătoare în funcție de rezultatele anchetei.

Inapoi la arhiva noutaților