[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Terguță cere excluderea lui Vlad Plahotniuc din cursa Electorală
22 Ianuarie

Candidatul din partea blocului ACUM – la Nisporeni, Ion Terguță, dar și vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), astăzi, a depus o contestație la Comisia Electorală (CEC), prin care se solicită scoaterea din cursă a liderului Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, candidat pe aceeași circumscripție, pe motiv că s-au admis grave încălcări ale prevederilor Codului electoral, informează CURENTUL.

Ion Terguță, în cadrul unei conferințe de presă, a oferit mai multe detalii. „Prin această contestație, cerem excluderea din cursă electorală a domnului Vlad Plahotniuc pe motivul încălcării flagrante a regulamentului și a legilor electorale. Drept motiv a servit un video, plasat pe rețeaua youtube, de către PD. Acest filmuleț conține toată procedura de colectare a semnăturilor pentru candidatul Vlad Plahotniuc. În video se vede că observatorii care lucrează în sală nu fac altceva decât să introducă toate datele în lista de subscripție în locul susținătorilor pentru Vlad Plahotniuc. Sunt cel puțin 7 persoane care fac, concomitent, același lucru, aceasta ar însemna că, aceste persoane, în același timp, completează aproximativ 7 liste, ceea ce ar însemna 210 semnături pentru Vlad Plahotniuc. Aceste persoane doar semnează în listele de subscripție”, a precizat el.

În același timp, el s-a referit și la alte detalii. „Trebuie de atras atenție și asupra faptului că, toate listele sunt completate de aceeași mână, iar în listele de subscripție nu se ține cont de respectarea condiției ca ele să fie acumulate doar dintr-o sigură localitate sau Primărie. Dacă ne uităm pe captura din video, vedem mai multe localități: Vărzărești, Ciuteni, Bălăurești etc.”, a declarat Terguță.

Totodată, candidatul ACUM a vorbit și despre circumstanțe. „Lucrul cel mai interesant este că, Vlad Plahotniuc este singurul candidat din Republica Moldova, care a fost înregistrat cu toate semnăturile valabile. Un alt lucru interesant este că pe o listă lipsește seria și numărul buletinului, iar această listă nu a fost anulată, pentru că Vlad Plahotniuc a fost înregistrat cu 1000 de semnături”, a conchis Terguță.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților