[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: „Ne propunem să majorăm plafonul de acoperire a plăților pentru unele categorii sociale”
29 Mai

Candidatul socialiștilor pentru funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban, își propune, dacă devine Primar de Chișinău, să majoreze indicatorul de acoperire a plăților comunale pentru anumite categorii sociale, transmite CURENTUL.

Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterilor organizate de Radio Moldova, unde Ion Ceban a răspuns la întrebările expertului „Promo – LEX”, Pavel Postica, dar și la întrebările cetățenilor.

„Cu regret, vârsta de pensionare a fost majorată. Reforma de pensii este una nocivă și sunt unii oameni care nu ajung la pensii, ceilalți au pensie mizeră și nu el ajung nici pentru plățile comunale. Noi am decis să oferim acest ajutor de acoperire a plăților pentru unele categorii de 40% pentru plățile comunale, diferența de tarif la apă, gunoi, etc.. Ne propunem să majorăm acest plafon și vom găsi surse financiare în această privință. În paralel putem avea și unele programe pentru îmbătrânirea activă, dar problema este că majoritatea pensionarilor nu au capacitatea să facă ceva activ din cauza că sunt bolnavi. Oamenii au muncit o viață pentru o pensie decentă”, a spus Ion Ceban.

Dezbaterea este organizată în parteneriat cu Asociația „Promo – LEX”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților