[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: Ne propunem drept scop crearea unui mecanism pentru punerea în aplicare a acordurilor de investiții
20 Aprilie

Candidatul socialiștilor la funcția de Primar al mun. Chișinău, Ion Ceban, și-a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, viziunea privind transformarea Chişinăului într-un oraş modern, informează CURENTUL. 

Ion Ceban a declarat că, atunci când vorbim despre un oraş modern, un loc aparte îi revine domeniului economiei.

„Astfel, vom depune efort pentru a deschide o nouă subzonă a FEZ „Expo-Business-Chișinău”, care și-a dovedit deja eficacitatea, vom ajuta la crearea de noi parcuri industriale, vom sprijini activ crearea unor astfel de parcuri, prin asistență în reconstrucția infrastructurii, a zonelor industriale, instruirea lucrătorilor. Ne propunem drept scop și crearea unui mecanism pentru punerea în aplicare a acordurilor de investiții și să oferim sprijin administrativ proiectelor economice”, a precizat socialistul.

Totodată, Ion Ceban a menționat că o altă direcţie prioritară va ţine de elaborarea şi implementarea unui mecanism de subvenționare a ratelor dobânzilor la împrumuturi pentru finanțarea proiectelor prioritare, și anume a proiectelor municipale, a proiectelor de parteneriat public-privat, a proiectelor companiilor private incluse în registrul proiectelor prioritare ale municipiului.

„Parte integrantă a viziunii noastre este şi preconizata creare a unei Agenții de dezvoltare a Chișinăului. De competența Agenției va ține elaborarea detaliată a planului strategic pentru dezvoltarea municipalității, dezvoltarea proiectelor de investiții și monitorizarea acestora. Vom elabora și „Harta de investiții a Chișinăului” până în februarie 2019. De asemenea, vom elabora și oferi un program municipal pentru a sprijini tinerii specialiști și oamenii de afaceri”, a conchis Ceban, precizând că „ușile Primăriei, preturilor și întreprinderilor municipale vor fi deschise pentru absolvenții instituțiilor de învățământ superior pentru practică și angajarea ulterioară, cât și pentru specialiștii din străinătate”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților