[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban, la Budapesta: „Ne-am exprimat dorința de a semna un Acord de cooperare”
6 Aprilie

Candidatul pentru funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban, liderul fracțiunii socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, a avut o întrevedere cu viceprimarul orașului Budapesta, Gabor Bagdi, și cu reprezentanții administrației publice locale, transmite CURENTUL.

Cei doi au discutat despre o posibilă cooperare pe toate domeniile de administrare a orașului.

„Ne-am exprimat dorința de a semna un Acord de cooperare între Chișinău și Budapesta în diferite domenii: amenajarea urbană, reparațiile străzilor și trotuarelor, transportul public, parcările, fondul locativ – comunal, colectarea și prelucrarea gunoiului, management și alte sfere”, se menționează într-un comunicat de presă.

De asemenea, Ion Ceban a menționat că Budapesta este gata să acorde sprijinul necesar Chișinăului pentru dezvoltare. „În primul rând, să împărtășească experiența sa de a transforma capitala țării într-un oraș confortabil pentru viață și atractiv din punct de vedere turistic, care ar conserva cu grijă trecutul și ar aspira la viitor”, mai menționează Ion Ceban.

Totodată, Ion Ceban a mulțumit primarului orașului Budapesta pentru dispunerea de a acorda ajutor Chișinăului. „I-am urat dumnealui și partidului de guvernare succese și câștig la alegerile parlamentare din 8 aprilie. El, la rândul său, mi-a urat mie și întregii echipe succese la alegerile locale din Chișinău. Vom dezvolta relațiile de cooperare și la Vest, și la Est”, mai spune Ion Ceban.

ceban

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților