[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban începe stagiul la Școala Națională de Administrație de la Paris
10 Septembrie

Președintele fracțiunii socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban a aterizat, în această dimineață, la Paris, Franța, unde, pe parcursul următoarelor săptămâni, va fi stagiar la Școala Națională de Administrație de la Paris (https://www.ena.fr), informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Ceban a scris că modulul acesta, posibil cu suportul Guvernului Franței și Ambasadei Franceze la Chișinău, va avea ca subiect de baza practicile de combatere a corupției în administrația centrală și cea locală.

„Reiterez, sunt mândru să conduc fracțiunea Socialiștilor din Consiliul Municipal din Chișinău, cea care a dat publicității zecile de scheme grave de corupție din capitală, contribuind la demisia numeroșilor funcționari. Acest lucru este doar un început. Totodată, socialiștii sunt singura fracțiune care nu poate fi învinuită de votarea măcar a unui singur proiect care să poarte caracter coruptibil pe durata întregului mandat. Tot noi suntem cei care am propus în această perioada votarea electronică, achizițiile publice electronice, insistam pe implementarea tichetelor electronice în transport și utilizarea GPS-urilor, ghișeului electronic pentru diminuarea factorilor de corupție, licitațiilor publice pentru terenuri și arenda municipală, angajare doar în baza de concurs etc. Știu că vom reuși să schimbăm lucrurile spre bine, chiar dacă ne va lua un pic de timp. O săptămână cât mai reușită să aveți ;)”, a scris Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților