[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: În total, în 4 ani de mandat vor fi termoizolate 400 de blocuri din municipiul Chișinău
4 Octombrie

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la șefia municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă, și-a prezentat programul electoral cu privire la izolarea termică a blocurilor locative din capitală, informează CURENTUL.

„Fondul locativ din municipiul Chișinău este într-o stare dezastruoasă, mă refer aici în special la blocurile care au fost construite acum 30-40 de ani. Avem foarte multe blocuri de acest gen în capitală și, spre mare regret, multe dintre acestea nu au fost nici reparate capital, nici termoizolate, or deja în foarte multe orașe se fac intervenții pentru termoizolarea clădirilor și reparația capitală. Eu cred că, este una dintre prioritățile de bază – reparația capitală și termoizolarea fondului locativ din municipalitate”, a spus Ceban.

În acest fel, candidatul a oferit și alte informații. „În Chișinău, în prezent sunt 3 712 blocuri locative, printre care 1 545 sunt în gestiunea întreprinderilor municipale. Intervenții cu privire la termoizolare practic nu s-au făcut până în prezent, sunt intervenții haotice a persoanelor fizice, dar acest lucru este foarte individual și, pe alocuri, strică din imaginea blocurilor de locuit. Noi vrem și vom face acest lucru centralizat, cu suportul Primăriei, dar și a banilor atrași din exterior”, a mai adăugat el.

„Faptul că, clădirile din municipiul Chișinău nu sunt izolate înseamnă că oamenii cheltuie mai mulți bani, iar în aceste clădiri iarna este rece. Noi ne propunem, anual, ca să fie 100 de blocuri termoizolate. În total, în 4 ani de mandat vor fi termoizolate 400 de blocuri din municipiul Chișinău”, a precizat Ceban.

Totodată, candidatul a numit suma de care are nevoie pentru a întreprinde acțiunile enumerate. „Pentru toate aceste lucruri, am avea nevoie de aproximativ 200 de milioane de lei, anual. Bani pe care îi putem identifica – atât din buget, cât și din exterior”, a conchis Ceban.

Amintim că, alegerile locale vor avea loc la 20 octombrie curent.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților