[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban, despre furnizarea agentului termic în Chișinău: Dacă nu aveți scenarii clare, ieșiți public și spuneți că nu sunt!
25 Octombrie

Primarul General de Chișinău, Ion Ceban a declarat că a semnat dispoziția ca din data de 22 octombrie curent să fie pornită furnizarea agentului termic în municipiul Chișinău, dar a fost conectată doar o treime din populația capitalei, informează CURENTUL.

„De acest fapt trebuie să-și bată capul Guvernul. Termoelectrica care este principalul furnizor și unicul furnizor de energie termică în Chișinău, nu aparține Primăriei și nu este gestionată de Primărie. Este grav că putem să ajungem să achităm aproape dublu pentru gaz, dar nu este prerogativa Primăriei acest subiect”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, el a spus că va achita în continuare acele 40% din facturi pentru perioada rece, dar nu va putea extinde această asistență. „Haideți să venim și cu un suport pentru populație. Asta este datoria oricărei instituții. Ce se întâmplă dacă de la 1 decembrie nu vom avea gaz?”, a precizat edilul.

„Cerem în acest caz de criză să avem scenarii clare, dacă nu le aveți, ieșiți public și spuneți că nu sunt! Cine rămâne conectat? În ce condiții? Oamenii vor adevărul și eu cred că trebuie să faceți tot posibilul ca adevărul acesta să fie făcut public și să știm la ce să ne așteptăm”, a conchis Ceban.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților