[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: „Avem nevoie de Planul de mobilitate urbană”
23 Septembrie

Candidatul pentru funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban, își propune ca toate recomandările Uniunii Europene privind reparația și construcția drumurilor să fie puse în realizare, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Ion Ceban a vorbit despre drumurile din Chișinău și ce își propune să facă pentru a le moderniza.

„Când vorbim de politicile ce țin de dezvoltarea mobilității urbane, trebuie să privim lucrurile din perspectivă. Trebuie să vedem cum vrem să vedem Chișinăul peste 20 de ani – drumuri moderne, trotuare construite, să avem la 10 minute distanță un parc sau unde să facem cumpărături – sunt lucruri care nu se fac spontan. Avem nevoie de un Plan de dezvoltare a Chișinăului. Noi nu avem planificare și asta e problema. Ne propunem în doi ani să avem Planul de mobilitate urbană, conform criteriilor și standardelor europene. Îmi propun ca toate recomandările UE să fie puse în realizare, știu cum să fac acest lucru, începând cu Planul de mobilitate urbană”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, Ion Ceban a spus că, împreună cu echipa, își propune să majoreze, începând cu anul viitor, de 3 ori alocațiile pentru reparația și construcția drumurilor (300 mln. lei).

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților