[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban a prezentat viziunea unui oraș sigur: „Va fi înăsprit controlul echipamentelor de protecție împotriva incendiilor”
21 Aprilie

„Transformarea Chişinăului într-un oraş sigur e un obiectiv realizabil şi noi vom demonstra acest lucru prin măsurile pe care vom începe să le implementăm chiar din primele zile de după preluarea conducerii Primăriei capitalei”. Declarația a fost făcută de candidatul socialiștilor pentru funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Ion Ceban a prezentat viziunea proprie și a echipei privind transformarea Capitalei într-un oraș sigur.

„Va fi înăsprit controlul asupra echipamentelor de protecție împotriva incendiilor în toate instituțiile municipale, centrele comerciale, supermarketurile, piețele, stațiile de autobuz, Gara feroviară, la alte obiective importante. O atenție deosebită va fi acordată centrelor comerciale, reutilate din fostele secții ale întreprinderilor”, a spus Ion Ceban.

Candidatul PSRM s-a referit și la construcțiile vechi ce se surpă, dar și la arborii bătrâni ce se prăbușesc. „Clădirile ridicate haotic sau construcţiile vechi, neîngrijite, imobilele aflate în construcţie, nesecurizate şi nesemnalate în modul corespunzător prezintă un real pericol pentru cetăţeni. Am avut cazuri, când bucăţi desprinse din edificii vechi şi neîngrijite au traumatizat pietoni şi nici după astfel de cazuri nu au urmat acţiuni ferme ce ar fi reieşit dintr-o abordare generală a securităţii oamenilor. Noi vom veni cu un amplu program de măsuri de asigurare a securităţii cetăţenilor, ce va include reabilitarea edificiilor vechi sau, în cel mai rău caz, asigurarea temporară a semnalizărilor de rigoare în apropierea acestora pentru ca oamenii să se poată deplasa în siguranţă. Aceeaşi abordare o vom avea şi faţă de arborii vechi, care nu o dată s-au prăbuşit peste vehicule şi chiar peste oameni”, menționează Ceban.

Potrivit spuselor sale, securitatea în cartiere, a instituțiilor preșcolare, școlare, la trecerile de pietoni este un alt element important al unui oraș sigur. Un alt element important ţine de semnalizarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni, efectuarea tuturor lucrărilor necesare şi la un nivel calitativ, inclusiv de iluminare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților