[ X ]
[ X ]
[ X ]
Întreprinderile ”Moldovagaz” au înregistrat reducerea consumului de gaze și pierderilor tehnice cu 21% față de anul 2022
17 Ianuarie

În anul 2023 întreprinderile de distribuție gaze din grupul SA „Moldovagaz” au înregistrat reducerea consumurilor tehnologice și pierderilor tehnice de gaze naturale cu 4,2 milioane metri cubi, sau 21% mai puțin comparativ cu cele din anul 2022.

Mai mult, se înregistrează trendul continuu de reducere a indicatorilor respectivi. Astfel, în anul 2023 valoarea pierderilor anuale s-a redus cu circa 14,4 milioane metri cubi, sau cu 46% față de cele înregistrate în anul 2019.

Micșorarea consumului tehnologic și pierderilor de gaze naturale în anul 2023 se datorează implementării continuă a acțiunilor tehnico-organizatorice, incluse în Planul de măsuri de reducere a pierderilor de gaze naturale și a consumurilor tehnologice ale întreprinderilor SA „Moldovagaz” pentru anii 2021-2025, aprobat de organele de conducere ale companiei.

Grupul de companii „Moldovagaz” include întreprinderile de distribuție de gaze „Chișinău-gaz”, „Bălți-gaz”, „Ialoveni-gaz”, „Orhei-gaz”, „Ungheni-gaz”, „Cimișlia-gaz”, „Cahul-gaz”, „Gagauz-gaz”, „Taraclia-gaz”, „Stefan-Vodă gaz”, „Florești-gaz”, „Edineț-gaz”, deservind peste 770 mii de consumatori finali.

Inapoi la arhiva noutaților