[ X ]
[ X ]
[ X ]
(INTERVIU) Victoria Roșca, autoarea paginii „Zâmbărele”, cu peste 130 000 de urmăritori: „Frica ucide ideile bune și curajul în oameni”
15 Mai

Interviu cu autoarea vloggului „Zâmbărele”, Victoria Roșca, în care povestește ce atitudine are față de popularitate, cum reacționează la critici, de ce filmulețele sale continuă să aibă priză la public și multe altele.

CURENTUL: Mulți vloggeri își abandonează activitatea la primele filmulețe din lipsa unui impact semnificativ. Ce te-a motivat să-ți continui vloggul?

Victoria Roșca: Probabil ei lansează vloggul cu scopul de a face bani sau a câștiga popularitate, fără a se axa pe alte lucruri mai importante. Cum sunt de exemplu, faci asta că te regăsești pur și simplu în asta. Fiindu-ți o pasiune. Continui vlogul fiindcă, vreau, nu vreau, dar e o parte din mine. Un proiect la care am muncit aproape 2 ani și depus mult suflet acolo.

C: Cum se explică fenomenul de popularitate a genului acesta de vlogg umoristic?

V.R.: Umorul întotdeauna a știut să adune oamenii. Ce-i drept, de tot felul, dar important e că-i unește. Oamenii se învață unul de la altul să zâmbească, să critice, să se bucure și răul, tot îl învață unul de la altul. Probabil mulți mă urmăresc fiindcă își văd vecinii, rudele, cunoscuții în personajele mele. De situații nici nu mai zic.

C: În filmulețele tale, nu ți-e frică să ironizezi atât de dur pe seama realității noastre?

V.R.: Nu, nu mi-e frică. Frica ucide ideile bune și curajul în oameni. Ce-i drept o bună perioadă de timp am refuzat să citesc comentariile. Asta ajută, mai ales în meseria pe care o facem noi, vloggerii. Și tocmai că reflectă realitatea noastră, filmulețele mele își au rostul. Și atâta timp cât mă bat ideile, am să continui să fac ceea ce simt.

C: Cum reacționezi la critici?

V.R.: Când și cum. Dar cel mai des mă strădui să fiu amabilă. Probabil nu răspund niciodată oamenilor străini, care sunt departe de meseria pe care eu o practic. Dar recunosc că răspund celor care se dau mari și tari pe pagina mea, care îmi țin lecții de viață și bune maniere, și în general sunt supărați pe viață. Înghit și eu cum înghit și ei, tot ce postez.

C: Ce atitudine ai față de popularitate?

V.R.: E frumos să știi…să te salute lumea pe stradă, să-ți zâmbească, să vezi că te înțelege și te apreciază.

C: Ai peste 130 de mii de urmăritori. E mult, puțin? Spre ce tinzi?

V.R.: Tind să muncesc, să aduc idei noi, să ofer personaje noi. Să zâmbim împreună și să devin cât mai bună în meserie.

C: Faci bani din reclamă pe vlogg?

V.R.: Mulți îmi dau această întrebare. Da, fac de ceva timp bani din reclamă.

C: Vezi vloggul ca și o sursă auxiliară de venit?

V.R.: Cu timpul trebuie să apară și asta, ca o motivație pentru noi. Nu știu dacă neapărat văd, dar când am o propunere pe care o pot realiza, accept.

C: Cât timp îți ia un filmuleț?

V.R.: Depinde. Ultimul filmuleț mi-a luat cu tot cu montare mai bine de 10 ore.

C: Cum alegi tema?

V.R.: Ca ea să fie actuală.

C: Pe cine vei vota la alegerile locale din Chișinău?

VR: N-am viză de reședință în oraș, așa că nu particip la vot.

C: Ce mesaj ai pentru cei care-ți urmăresc pagina?

V.R.: Un mare mulțumesc!

15826748_1244534692303570_3226529448181054504_n

C: Ce planuri ai pe viitor?

V.R.: Să iau tot ce-i mai bun de la viață și să zâmbesc mai des!

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților