[ X ]
[ X ]
[ X ]
(INTERVIU) Naistul Victor Moraru: „Vreau să aduc publicului piese care mă reprezintă și să ajungă la inima tuturor”
10 Decembrie

Victor Moraru este unul dintre cei mai cunoscuți naiști din Republica Moldova, care a îndrăgit muzica încă din copilărie. Naistul a acordat un interviu portalului CURENTUL în care a vorbit despre cariera de instrumentist, despre realizările din acest an, dar și despre planurile pentru anul 2020.

CURENTUL: Sunteți unul dintre puținii naiști din Republica Moldova. Spuneți-ne de ce ați ales naiul și cine v-a semănat dragostea față de acest instrument?

Victor Moraru: Acest instrument mi l-a recomandat mama, când eu încă eram copil. Ceva mai târziu l-am îndrăgit foarte mult. Acum suntem prieteni buni.

C: Vă mai amintiți primele lecții? Cum au fost acestea?

V.M.: Îmi aduc aminte prima lecție. Eram mic și nu știam nici cum se ține naiul corect în mână. Datorită profesorului meu, Ion Negură, am reușit să-i dezvălui secretele.

C: Ce reprezintă naiul pentru Dvs.?

V.M.: Naiul este cel mai bun prieten al meu. M-a ajutat mult să înțeleg muzica și datorită lui am înțeles altfel tot ce este legat de artă și frumos.

75580409_3415815398430364_8102955819701633024_o

C: Care a fost prima melodie pe care ați interpretat-o la nai?

V.M.: Sincer să fiu nu țin minte care a fost prima melodie interpretată, dar țin minte bine primele exerciții fără de care nu ar fi posibil să-l descoperi.

C: Cum ați început cariera de instrumentist? Cum e să fii muzician în Moldova?

V.M.: M-am lansat ca solist instrumentist în 2016, cu videoclipul „Memories” melodia căruia îmi aparține. Îmi place să activez aici, în țara noastră, deoarece avem multă lume bună care apreciază muzica de calitate.

C: Ce pasiuni mai are Victor Moraru pe lângă nai?

V.M.: În afară de nai iubesc mult fotbalul. Îl practic des. Fac parte dintr-o echipă, membrii căreia activează într-o companie aeriană. Avem deja și un trofeu câștigat!

C: Am observat în pozele Dvs. pe rețele că aveți un prieten necuvântător, motanul Airbus. Reușiți să-i acordați atenția necesară?

V.M.: Airbus este micul meu prieten, care deja a devenit actor. A fost filmat recent într-un clip, unde avea un rol drăgălaș și l-a jucat perfect! E tare dulce!

C: Cum a fost anul 2019 pentru Dvs.? Care sunt cele mai mari realizări?

V.M.: Anul 2019 a fost unul productiv. Am reușit să fac față tuturor proiectelor pe care mi le-am propus. Realizarea mea de suflet a fost lansarea piesei compuse de mine „Dacă tu”, interpretată de Marcel Roșca, versuri Daniela Barbacari și un videoclip (despre dragoste și trădare) realizat împreună cu Anca Ulmanu.

C: Ce planuri aveți pentru 2020? Planificați să veniți cu compoziții noi pentru public?

V.M.: Anul 2020 este anul în care vreau să atrag atenție mai mare asupra carierei solo! Fac schimbări majore pe mai multe planuri din viața mea. Știu unde vreau sa ajung și depun tot efortul ca să fiu acolo! Neapărat vor apărea compoziții noi. Vreau să aduc publicului piese care mă reprezintă și să ajungă la inima tuturor.

C: Mulți pleacă din Republica Moldova. Dvs. vă gândiți la o eventuală plecare?

V.M.: Nu vreau să plec din țară sub nici o formă. Deși am călătorit mult, aici mă simt cel mai bine. Aici sunt oamenii dragi mie. Țara noastră mi-a oferit oportunitatea de a mă crea ca instrumentist și ca personalitate. Toate acestea mă fac să-mi iubesc mult țara.

C: Ce nu știe lumea despre Victor Moraru?

V.M.: Mulți nu cunosc că sunt fan înrăit a lui Juventus!

C: Vă mulțumim!

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților