[ X ]
[ X ]
[ X ]
(INTERVIU) Maricika Balan: „Urăsc să plagiez şi nu îmi place să realizez aceeași lucrare de mai multe ori, creez ceea ce simt la moment”
15 Iulie

În cadrul unui interviu pentru CURENTUL, Maricika Balan – designer de interior și mămică, a vorbit despre pasiunea sa de a crea genţi din lemn şi de a le picta, despre sursa sa de inspiraţie şi planurile de viitor.

CURENTUL: Creați genţi din lemn, pictate în cel mai original mod. De unde a pornit această pasiune?

Maricika Balan: Fiind un om de artă – designer de interior, eram bună prietenă cu creaţia şi comunicarea, dar concediul de maternitate mi-a picat greu la suflet. Eram mereu în căutarea frumosului a lucrurilor unice. Îmi plac mult schimbările, niciodată nu am îmbrăcat ceva nou ca să nu fi modificat ceva. De aici, a pornit şi ideea de a crea ceva unic, şi de ce nu – gentuţe din lemn. Fiind îndrăgostită de genţi mă gândeam că, acum în sfârşit aş putea avea câte îmi doresc şi pentru a putea oferi un cadou deosebit prietenelor, apoi au pornit comenzile şi așa am început a crea şi la comandă.

C.: Ce presupune procesul de realizare unei astfel de creații? Cât timp dedicați unei genți?

M.B.: Procesul de creare a unei gentuţe e destul de migălos, durează în jur de 10-15 zile, dar e plăcut sufletului meu.

C.: Ce fel de vopsea, culori, folosiți? Sunt anumite tehnici utilizate pentru pictatul genților?

M.B.: Etapele de lucru sunt: construirea carcasei, vopsirea, tapițarea cu piele, decorarea cu furnitură şi cel mai important, centrul compoziţional – o pictură realizată cu vopsele pe bază de ulei, ce oferă gentuţelor mele viaţă, aer şi lumină, dar, totodată, rezistenţă în timp.

C.: Cum alegeți modelul pentru o nouă geantă, de unde vă inspirați?

M.B.: Îmi aştern gândurile în propriile mele creaţii, sursa mea de inspiraţie fiind zâmbetul, dragostea copiilor mei, natura, ploaia, frumosul ce mă înconjoară. Urăsc să plagiez şi nu îmi place să realizez aceeași lucrare de mai multe ori, creez ceea ce simt la moment.

C.: Este această pasiune a Dvs. o mică afacere deja sau v-ați dori să devină, fiind o sursă stabilă de venit?

M.B.: Creez gentuţe pentru toate femeile care îşi doresc să fie unice şi stiu să preţuiască tot ce este handmade, creat din inima.

C.: Câte genți ați pictat până acum? Aveți un model preferat?

M.B.: Până acum am pictat în jur de 25 de genţi.

C.: Pe lângă aceasta, mai aveţi şi alte activități?

M.B.: Pe lângă asta, mai creez şi accesorii – broşe, cercei, brăţări, pandantive şi realizez proiecte de design interior.

109697529_892760114567217_1606392921399510954_n

C.: Ce aşteptări aveţi pentru viitor?

M.B: Foarte mult mi-aş dori să am propriul atelier de creație, unde cu mare drag şi cu sufletul larg deschis aş putea învăţa şi pe alţii să creeze ceva unic şi frumos.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților