[ X ]
[ X ]
[ X ]
Institutul de Neurologie și Neurochirurgie va avea cheltuieli mai mici pentru încălzire
21 Februarie

Blocul nr.1 al  Institutului de Neurologie și Neurochirurgie a fost renovat cu sprijinul Agenției pentru Eficiență Energetică, proiectul fiind susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte Pilot.

La 21 februarie 2023, a avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului ,,IMSP Institutul de Neurologie și Neurochirurgie” din Chișinău.  Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Ion Muntean, a inspectat lucrările înainte de recepția finală. Ion Muntean a subliniat că pentru fiecare proiect executat va fi asigurată verificarea minuțioasă la capitolul calitate și corespundere cu sarcina tehnică pentru a asigura valorificarea eficientă a banilor publici.

Valoarea totală a lucrărilor constituie 7 122 961 de lei, din care 5 000 000 de lei reprezintă contribuția Agenției pentru Eficiență Energetică și 2 122 961 de lei – contribuția instituției medicale.

Cu ajutorul acestor surse financiare a fost posibilă izolarea termică a pereților exteriori, cu suprafața totală de 2 450 m2, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu suprafața totală de 217,23 m2, cât și izolarea termică a acoperișului de tip piramidal cu suprafața totală de 1 588,40 m2.

În același timp, pe perioada implementării, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică, ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și al schimbărilor climatice.

Inapoi la arhiva noutaților