[ X ]
[ X ]
[ X ]
Institutul de Neurologie și Neurochirurgie are sistem de ventilare în blocul operator
4 Februarie

Un sistem de ventilare de ultimă generaţie a fost instalat în blocul operator al Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie „Diomid Gherman”. Dotarea instituţiei cu un astfel de sistem a fost posibilă datorită sprijinului financiar acordat din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), transmite CURENTUL.

Sistemul de ventilare corespunde unei tehnologii cu flux de aer controlat prin temperatură pentru menţinerea aerului ultra curat în sala de operaţie. Acest aparat va asigura împrospătarea aerului într-o sală de operaţie a instituţiei medicale. Ulterior, acesta va fi conectat şi la alte săli de operaţie, care urmează a fi renovate conform standardelor medicale.

Instalarea sistemului de ventilare în blocul operator al Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie va contribui la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale prestate populaţiei, obţinerea unor rezultate mai bune în neurologie şi neurochirurgie prin excluderea maximă a pătrunderii infecţiilor şi contaminării în zona de operaţii, precum şi menţinerea în întregime a sălii de operaţie într-un mediu de aer curat, care să corespundă standardelor medicale contemporane.

Sistemul de ventilare şi lucrările de instalare a acestuia au costat peste 2 milioane 411 mii de lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților