[ X ]
[ X ]
[ X ]
Instanța a dispus desfășurarea procesului penal a lui Chiril Lucinschi în ședință de judecată publică
12 August

Prin încheiere judecătorească, instanța a dispus desfășurarea procesului penal a ex-deputatului Chiril Lucinschi în ședință de judecată publică, în procedură generală, în limba română – aceasta fiind una dintre solicitările lui Chiril Lucinschi şi a avocaţilor săi, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă ieri, 11 august 2016, a continuat ședința preliminară în cauza penală a lui Lucinschi, în cadrul căreia instanța s-a pronunțat asupra cererii avocaților lui Chiril Lucinschi privind încetarea procesului penal și revocarea măsurii preventive, respingându-le în mod neîntemeiat.

Totodată, partea apărării a înaintat o cerere prin care a solicitat  instanței de judecată să se adreseze, prin intermediul Ministerului Justiției, autorităților jurisdicționale din Liechtenstein, „în vederea ridicării și remiterii documentelor confirmative a unui transfer bancar, probă care susține poziția de nevinovăție a lui Chiril Lucinschi. Prin încheiere judecătorească, instanța a hotărât a o respinge, încălcându-se astfel în mod direct dreptul la apărare al inculpatului care este unul garantat prin art. 26 al Constituției R. Moldova, cât și prin Convenția CEDO, prin prisma art. 6”.

„De asemenea, în vederea susținerii poziției de apărare, am înaintat o cerere de administrare a probelor prin care instanța de judecată să solicite de la o instituție financiară eliberare a unor informații, cerere care a fost admisă integral” – au menționat avocații.

Următoarea ședință de judecată este programată pentru data de 17 octombrie 2017, ora 14.00.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților