[ X ]
[ X ]
[ X ]
Inovațiile instituțiilor supreme de audit – discutate în cadrul unui atelier IDI
26 Mai

Reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat la atelierul online „Inovațiile instituțiilor supreme de audit” (SAI Innovation IDI), organizat în cadrul Inițiativei pentru Dezvoltare a INTOSAI (IDI), informează CURENTUL.

„Inițiativa este un tribut adus inovației, experimentării și dezvoltării profesionale continue atât la nivel personal, cât și organizațional. Seminarele web și atelierele SAI Innovations își propun să reunească profesioniștii din cadrul instituțiilor supreme de audit (ISA) și inovatorii din comunitatea INTOSAI”, comunică reprezentanții CCRM.

În cadrul atelierului, Jan Roar Beckstrom de la Oficiul de Audit al Norvegiei a oferit o introducere non-tehnică privind extragerea textului și modalități de a gestiona cantități mari de text. El a oferit, de asemenea, exemple despre clasificarea textului folosind învățarea automată.

„În actuala criză, flexibilitatea, agilitatea și reziliența sunt trei calități – cheie pentru orice ISA. Căutarea de a adopta noi inovații și găsirea de soluții noi este esențială pentru o ISA pentru a rămâne relevantă în beneficiul tuturor părților interesate. Atelierele IDI, în context, își propun să exploreze modul în care instituțiile supreme de audit pot adopta practici de audit inovatoare pentru a rămâne relevante, pentru a accepta principiul „a nu lăsa pe nimeni în urmă” și pentru a oferi valoare și beneficii tuturor”, mai spun cei de la CCRM.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților