[ X ]
[ X ]
[ X ]
Infrastructura de aprovizionare cu apă și canalizare a raionului Cahul va fi extinsă cu susținerea KfW
4 Mai

Municipiul Cahul va primi 10 milioane de euro, resurse nerambursabile suplimentare, pentru implementarea proiectului „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul”. În acest sens, Ministerul Finanțelor (reprezentând Republica Moldova), municipiul Cahul și Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW) au semnat Acordul suplimentar de Finanțare și Proiect.

Acordul în cauză este menit să co-finanțeze proiectul „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul” finanțat în baza Acordului de Finanţare şi Proiect, încheiat la 1 august 2018, între KfW, Republica Moldova şi municipiul Cahul, conform căruia KfW a acordat Republicii Moldova un grant în valoare de 23,5 milioane euro.

Scopul proiectului constă în reabilitarea și extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul. Această activitate va aduce rezultate directe populației din raionul Cahul, prin minimizarea riscurilor pentru sănătate, vizând autoritățile administrației publice locale (municipalitatea Cahul, raionul Cahul, Cotihana și Crihana Veche), S.A. Apă Canal Cahul, Agenția de Dezvoltare Regională Sud și societatea civilă, precum și îmbunătățirea protecției mediului și utilizarea mai inteligentă a resurselor naturale.

Prin această finanțare suplimentară, bugetul total al proiectului va însuma 47,4 milioane euro asistență nerambursabilă, inclusiv 13,9 milioane de euro contribuția Uniunii Europene.

Entitățile implementatoare a proiectului sunt desemnate Agenția de Dezvoltare Regională Sud și municipiul Cahul, iar termenul de implementare a resurselor de grant este 30 decembrie 2026.

Inapoi la arhiva noutaților