[ X ]
[ X ]
[ X ]
Industria în 10 luni ale anului: A crescut cu circa 10% față de anul trecut
16 Decembrie

Biroul Național de Statistică informează că în luna octombrie 2018, producția industrială (serie brută) s-a micșorat față de luna corespunzătoare din anul precedent cu 4,9%, ca urmare a descreșterii producției industriale în industria prelucrătoare și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, transmite CURENTUL.

Producția industrială (serie brută) în industria extractivă a crescut în octombrie cu 24,9% față de octombrie 2017.

În luna octombrie 2018, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a micșorat cu 3,7% față de luna octombrie a anului precedent, ca efect al descreșterii producției industriale în industria prelucrătoare și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat. Totodată, s-a majorat producția industrială în industria extractiva cu 28,8% față de octombrie 2017.

În ianuarie-octombrie 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4,6%, ca urmare a creșterii în industria extractivă, în industria prelucrătoare și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat.

Producția industrială, serie ajustată1 în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în ianuarie-octombrie 2018, comparativ cu ianuarie-octombrie 2017, a crescut cu 9,3%, datorită creșterii în industria extractivă, în industria prelucrătoare și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților