[ X ]
[ X ]
[ X ]
Îndemnul șefului fracțiunii PLDM pentru deputați, în contextul protestului din fața Parlamentului
19 Iulie

Șeful fracțiunii liberal-democraților în Parlamentul, Tudor Deliu, a cerut astăzi, în debutul ședinței, ca deputații să iasă să discute cu protestatarii, informează CURENTUL.

Tudor Deliu a declarat că deputații sunt aleșii poporului.

„În calitatea noastră de aleși ai poporului, vă îndemn să ieșim să discutăm cu ei sau să discutăm cu acei care ne-au dat dreptul să-i reprezentăm în acest for legislativ. Cu atât mai mult că, pe unii îi cheamă și pe nume”, a precizat Deliu.

Socialistul Vlad Batrîncea a menționat că ei sunt deschiși și mereu discută cu cetățenii acestei țări. „Asta o facem zilnic, numai nu cu acei care fac teatru și circ. Am văzut apelul din partea dnei Sandu, care a votat și miliardul și aeroportul, a făcut parte din această guvernare, iar acum se face mare opoziție. De aceea, nu avem ce ieși și discuta cu dna Sandu”, a punctat Batrîncea.

Speakerul Andrian Candu a spus că, în fața Parlamentului, este conducerea PLDM.

„Vă avem pe dvs. aici, dragi colegi, putem să vorbim dacă aveți ceva să discutați în Parlament”, a adăugat Candu.

În replică, Tudor Deliu a afirmat că ei deja au fost în fața protestatarilor. „Suntem gata și acum să mai ieșim, dar eu am spus că acolo pe unii îi cheamă personal, inclusiv strigă și numele Candu. Așa că ar fi bine să ieșiți”, a spus Deliu.

Andrian Candu a adăugat: „Candu ne este doar familia mea”. „Candu sunt și reactoarele de tip nuclear. Probabil, colegii dvs. de afară, Sandu și Năstase, sunt confuzi și nu mai știu ce e realitatea, nu mai știu bine să formuleze pretențiile. Parlamentul deja a luat atitudine față de invalidarea alegerilor locale”, a conchis Candu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților