[ X ]
[ X ]
[ X ]
Îndemnul lansat de coraportorii APCE către forțele politice din Republica Moldova
12 Iunie

Coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) care monitorizează Republica Moldova, Egidijus Vareikis (Lituania, EPP/CD) și Maryvonne Blondin (Franța, SOC), și-au exprimat îngrijorarea profundă privind situația actuală din țara noastră, informează CURENTUL.

„De 3 zile, țara este într-o confuzie legală și politică, drept rezultat a interpretării Curții Constituționale în ceea ce ține de termenul-limită pentru crearea unui guvern și dizolvarea parlamentului, în timp ce un acord politic a fost semnat, care a dus la formarea coaliției de guvernare și a unui guvern în totalitate operațional”, au spus coraportorii, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Totodată, ei au afirmat că așteaptă, în mod urgent, opinia Comisiei de la Veneția în ceea ce ține de aspectele legale ale ultimelor decizii.

„Între timp, îndemnăm toate forțele politice să acționeze cu reținere și să respecte principiile democratice și voința poporului. Liderii politici au responsabilitatea de a asigura acționarea de către instituțiile de stat în interesul cetățenilor moldoveni și să nu perturbe buna funcționare a instituțiilor democratice”, au mai spus coraportorii, subliniind că – Comitetul de Monitorizare va urmări îndeaproape situația din Republica Moldova și va acționa în caz de necesitate.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților